Psihoterapia integrativă

echilibru

Ce este Psihoterapia Integrativă?

Psihoterapia Integrativă se adaptează permanent problematicii, nevoii fiecărei persoane. În Psihoterapia Integrativă nu suntem interesați doar să obținem rezultate pozitive, ci mai ales să descoperim cauzele și modul de producere a schimbării.
Psihoterapia Integrativă folosește toate metodele psihoterapeutice, reunind psihoterapia clasică, psihoterapia sistemică, psihoterapia cognitiv-comportamentală, hipnoterapia, tehnicile psihodramatice sau ale terapiei de grup.
Ceea ce aduce nou Psihoterapia Integrativă este adaptabilitatea la problematica clientului, ce se realizează prin implementarea unei strategii psihoterapeutice, înțelegerea nevoii acestuia, perspectiva psihodinamică, prin intermediul unor tehnici de intervenție variate.

Despre ședințele de psihoterapie

Fiecare persoană este unică, prin urmare fiecare are nevoi și expectanțe diferite. În funcție de problemele abordate, durata terapiei poate varia între 10-15 ședințe sau o durată nedeterminată (toate acestea depinzând de preferințele clientului și particularitatea cazului).
Durata ședinței de psihoterapie poate varia între 50 și 90 de minute.

Ședințele de psihoterapie implică folosirea unor tehnici dintre cele mai diverse precum:

Terapia Cognitiv-Comportamentală
Hipnoza Clinică
Gestalt- terapia
Terapia de Cuplu și Familie
Psihanaliză
Somatoterapie

Probleme ce pot fi abordate în cadrul Psihoterapiei:

Anxietate
Atacuri de panică
Fobii
Tulburări depresive
Tulburări de personalitate
Tulburări ale instinctului alimentar (anorexie/bulimie)
Tulburări ale somnului
Managementul stresului
Codependențe
Probleme de cuplu și familie

Cui se adresează psihoterapia?

Există ideea preconcepută că la psiholog și psihoterapeut vin persoane cu probleme psihice grave, persoane care sunt aproape imediat stigmatizate de societate. Nimic mai neadevărat.
Fiecare dintre noi ajunge, într-un anumit moment al vieții, să se confrunte cu o problemă pe care nu o poate gestiona singur.
Acestea pot fi din cele mai diverse: de la frica de a vorbi în public, o despărțire dureroasă de un prieten sau un partener, o boală invalidantă până la pierderea fizică a cuiva foarte drag. Niciunul dintre noi nu suntem scutiți de aceste suferințe. Fiecare avem nevoie de cineva care să ne fie alături în aceste perioade grele, însă nu orice persoană este potrivită, în sensul de ”calificată” în a ne ajuta. De aceea, a apela la un specialist e o alegere înțeleaptă.
Psihoterapeutul este persoana care vă poate asculta fără să vă judece, fără a vă impune un punct de vedere și împreună cu care puteti găsi cea mai bună soluție pentru problema cu care vă confruntați.