Puterea iertării – partea I-a

puterea iertarii

Cea mai importantă etapă în procesul vindecării, fie ea fizică sau spirituală, este iertarea. Puterea iertării este o forță pe care cu greu o poate egala un medicament sau un terapeut. Fiecare dintre noi este pus, la un moment dat, în fața deciziei de a ierta pe cineva sau o situație de viață. În funcție de alegerea noastră avem posibilitatea de a traversa puntea dinspre trecut spre viitor, dinspre ego-ul nostru pământean spre sinele nostru superior. Sau nu.

Neputința de a ierta pe ceilalți sau pe noi înșine aduce cu sine acumularea sentimentelor de mânie, neajutorare, frustrare. O mare parte din nefericirea noastră, și multe boli pe care le manifestăm în corpul fizic, sunt întreținute de această incapacitate de a ierta.

Renunțarea la propriul orgoliu și la resentimente prin practica iertării este cel mai mare bine pe care ti-l poți face. Fiecare act de iertare ne redă o parte din puterea personală cu care Dumnezeu ne-a înzestrat când am venit pe lume.

Procesul iertării începe întotdeauna cu iertarea de sine: pentru propriile greșeli și pentru sentimentele de vinovăție induse de alte persoane.

Iertarea celor dragi poate fi la fel de dificilă ca iertarea de sine. De cele mai multe ori sursa suferințelor noastre este propria familie.

Iertarea înseamnă eliberare, înseamnă transformarea unei energii negative înregistrate în subconștientul tău. Iertarea înseamnă renunțarea la dușmănie și la mânia din inimă, astfel încât acestea să nu-ți mai afecteze viața sub niciun aspect. Nu în ultimul rând, iertarea înseamnă evoluție.

În partea a II-a, vă propun două exerciții simple care să vă ajute în practica iertării.