Puterea iertării – partea a II-a

puterea-iertarii-2

Vă propun două exerciții simple care să vă ajute în practica iertării:

  • Faceti o listă cu toate persoanele care vă trezesc resentimente (ură, furie, dezamăgire) și care, numai prin simpla rostire a numelui lor, vă fac să simțiți o stare de disconfort și agitație.

Singuri, în liniște, așezați-vă într-o poziție confortabilă, inspirați adânc pe nas, până în stomac și expirați lent pe gură tot aerul din abdomen. Repetați acest exercițiu de trei ori. Concentrați-vă atenția în inima dumneavoastă. Vizualizați persoana pe care vreți să o iertați ca și cum ar fi în fața dumneavoastră și spuneți-i cu voce tare sau în gând:

Eu pot să te iert din tot sufletul meu. Te rog (numele persoanei respective) iartă-mă și tu! (Numele persoanei respective) te iert și te binecuvântez! Îți mulțumesc pentru lecția pe care am învățat-o lângă tine. Te iubesc. Eu pot să mă iert pe mine însumi din tot sufletul. (Numele) te-am iertat și te-am eliberat. M-am iertat și m-am vindecat. Sunt iertat, sunt liber,  sunt vindecat. Mulțumesc.

Vizualizați cum persoana iertată și eliberată este învăluită într-o lumină albă strălucitoare, vă mulțumește și pleacă fericită pe drumul ei. Apoi, vizualizați cum lumina albă strălucitoare vă inundă sufletul, simțiți bucuria eliberării și exprimați-vă recunoștința pentru vindecare. Când afirmați eu pot să iert deja ați accesat puterea iertării.

  • Faceți o listă cu persoanele pe care vreți să le iertați: începeți întotdeauna cu tatăl, mama și apoi propriul sine. Abia după aceea puteți continua cu ceilalți. Luați o foaie de hârtie și notați pe ea:

EU (numele dvs) îmi iert tatăl pentru………………….(notați faptele pentru care doriți să îl iertați) și astfel îl eliberez pentru binele lui cel mai înalt.

Repetați pentru fiecare faptă pentru care vreți să iertați persoana respectivă până când energia negativă asociată acesteia dispare, se dizolvă.

Nu uitați: puterea iertării este pentru voi! Dacă vreți să fiți liberi, rupeți lanțurile care vă țin legați folosind puterea iertării!

Citește în prima parte a materialului și despre ce rol are iertarea în procesul vindecării fizice sau spirituale.